A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Terrorista-kódfüzet a francia rendőrség kezében

Vágólapra másolva!
Francia nyomozószervek közölték, hogy lefoglaltak egy terroristák által használt kódfüzetet, amely az elmúlt és esetleges jövőbeni merényletek részleteinek megismerésében jelentős segítséget nyújthat.
Vágólapra másolva!

A francia hatóságok bejelentették, hogy egy olyan, kézzel írott kódfüzet került a birtokukba, amelynek segítségével könnyebbé válhat a terroristák közötti telefon- és e-mail kapcsolatok megfigyelése. A nyomozószervek most visszamenőleg is több millió telefonbeszélgetést és elektronikus levelet néznek át, amelyek felfedhetik esetleges jövőbeni merényletek részleteit.

A füzet az Amerikát ért támadásokkal kapcsolatos nyomozás során került elő, ugyanis a szálak egy Párizsban tevékenykedő terroristacsoporthoz is elvezettek.

A rendőrség jelenleg is őrizetben tart két férfit, akik feltehetően vezető szerepet játszottak a párizsi terroristaszervezet irányításában. A nyomozás során többek között az is kiderült, hogy a csoport a következő évre merényletet tervezett az Egyesült Államok párizsi nagykövetsége, illetve más francia területen lévő amerikai épületek ellen.

[origo]

Korábban:

Egy terrorista utolsó szavai

E-mailen szervezték a terrortámadást

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!