<P class="MsoNormal">Tálib katonai vezetők haláláról érkeznek hírek

Vágólapra másolva!
Az iráni hírügynökség Afganisztánban tartózkodó tudósítói szerint a hétfői amerikai támadások során meghalt a tálib légierő főparancsnoka és más magas rangú katonai vezetők is életüket vesztették. A tálibok nem erősítették meg az értesüléseket.
Vágólapra másolva!

A támadások második napján az IRNA iráni hírügynökségi jelentése szerint meghalt a tálibok légierejének főparancsnoka, Akhtar Mohammed Mansour. Szintén az IRNA úgy tudja, hogy a hétfői támadásban egy másik magas rangú tálib katonatiszt, Omar Ataie is életét vesztette. A tálibok nem erősítették meg a két tiszt állítólagos halálát.

Legalább négy óriási robbanás hallatszott Kabulban magyar idő szerint hétfőről keddre virradó éjjel, ami azt jelenti, hogy a hétfői amerikai-angol támadás-hullám még órákkal a megkezdése után sem ért véget. A támadásokra ezúttal is válaszolt a tálib légelhárítás. A városban tartózkodók szerint a hétfő éjjeli volt az eddigi legintenzívebb támadás, és a szemtanúk egy lezuhant repülőről is beszámoltak. A Pentagon kedd hajnalban jelentette, hogy minden amerikai repülőgép visszatért a bázisára, de nem zárható ki, hogy az elkövetkező órákban újabb támadásba lendülnek. A kabuli Wazir Akbar Khan kórház orvosai kedden három polgári áldozatról tudtak.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről