Bush megnevezte a 22 legkeresettebb bűnözőt

Vágólapra másolva!
George Bush szerdán közzétette a huszonkét legjobban keresett bűnöző listáját. A lista első helyén Oszama bin Laden, a szeptemberi Amerikát ért terrortámadások legfőbb gyanúsítottja áll. A huszonkét legveszélyesebb bűnöző között szerepelnek továbbá a World Trade Center elleni 1993-as, a szaúd arábiai Kobar torony elleni, illetve a kenyai és tanzániai amerikai nagykövetségek elleni merényletekben résztvett terroristák is.
Vágólapra másolva!

Az FBI George Bush ma délután megnevezte a 22 legjobban keresett bűnöző listáját. Az FBI washingtoni főhadiszállásán tartott sajtótájékoztatón részt vett George Bush amerikai elnök, Colin Powell külügyminiszter, Robert Mueller az FBI igazgatója és John Ashcroft igazságügy miniszter.

A legveszélyesebbek között első helyen áll Oszama bin Laden, a szeptemberi Amerikát ért terrortámadások legfőbb gyanúsítottja. A listán szerepelnek többek között azok a terroristák is, akik részt vettek a World Trade Center elleni 1993-ban, a szaúd arábiai Kobar torony elleni 1996-ban, illetve a kenyai és tanzániai amerikai nagykövetségek elleni 1998-ban elkövetett merényletekben. Azoknak, akik a huszonkét bűnözőről hasznos információval rendelkeznek, az FBI magas pénzjutalmat ajánlott fel.

Az FBI 1950-ben indította el azt a programját, amelyben a lakosság segítségét kéri a legjobban keresett bűnözők elfogásában. Az ötven év alatt eddig a 467 körözött személy közül 438 bűnözőt kerített kézre a hivatal.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről