A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<P class="MsoNormal">Évekig folyt az amerikai-tálib huza-vona

Vágólapra másolva!
Az amerikai és tálib vezetők évekig folytattak tárgyalásokat bin Laden kiadatásáról. A megbeszélések azonban eredménytelenül zárultak, mert az USA nem engedett követeléséből, miszerint a terroristavezért Amerikában kell bíróság elé állítani.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt három év során amerikai diplomaták legalább húsz alkalommal találkoztak az Afganisztánt uraló szélsőséges tálib vezetés képviselőivel. A nyílt illetve titkos találkozók célja az volt, hogy megegyezés szülessen Oszama bin Laden terroristavezér kiadatásáról.

A két fél egészen a szeptember 11-i terrortámadásokig folytatta a megbeszéléseket. A tálibok az évek során hajlandóságot mutattak arra, hogy kiadják bin Ladent, amennyiben Amerika is készen áll az ő követeléseik teljesítésére, az Egyesült Államok azonban nem engedett abból a követeléséből, hogy bin Ladent az USA bírósága előtt kell felelősségre vonni.

A találkozók többek között Taskentben, Kandahárban, Iszlamabádban, New Yorkban és Washingtonban zajlottak. Egy alkalommal például egy tálib küldöttség váratlanul az amerikai fővárosban utazott és egy szőnyeggel lepte meg George Bush amerikai elnököt, írja a New York Times.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!