Az izraeliek felfüggesztették a támadásokat

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg meghatározatlan időre felfüggesztette a Palesztin Hatóság elleni támadó műveleteket -jelentette be a védelmi minisztérium szóvivője, aki nem közölte, meddig szüneteltetik a katonai műveleteket. Szavai szerint látni akarják, mit fog tenni Jasszer Arafat palesztin vezető annak érdekében, hogy véget vessen a merényletek.
Vágólapra másolva!

Nem válik ki a nemzeti egységkormányból - jelentette be Simon Peresz izraeli külügyminiszter. A külügyminiszter szerdán megbeszélést tartott az Izraeli Munkapártnak a nemzeti egységkormányba delegált minisztereivel. Az izraeli közszolgálati rádió jelentése szerint az izraeli külügyek irányítója ezt követően nyilatkozott úgy, hogy nem kíván távozni az Ariel Saron vezette kormányból. A rádió szerint munkapárti miniszterek többsége osztotta Peresz álláspontját. Mint ismert, Simon Peresz élesen bírálta Ariel Saron kormányfőt amiért úgy döntött, hogy a hét végén Izraelben történt öngyilkos merényleteket a Palesztin Hatóság elleni nagyszabású katonai csapásokkal torolja meg. Peresz és minisztertársai kivonultak a kormány üléséről, hogy nyomatékot adjanak ellenvéleményüknek.

Közben Arafat az ABC amerikai televízió riporterének nyilatkozva arra kérte Izraelt, hogy biztosítson több időt a szélsőségesek letartóztatására. Izraeli vélemények szerint a Palesztin Hatóságok nem olyan személyeket fogtak el eddig, akik valóban az Izrael elleni merényletek mögött állnak.

A Hamász szélsőséges iszlám szervezet egyik vezetője, Musza Abu Marzuk szerdán felszólította a Palesztin Hatóságot: álljon ellen az amerikai és cionista nyomásnak és ne hagyja, hogy Izrael biztonságának őrzőjévé tegyék meg. Amr Musza, az Arab Liga főtitkára szerdán bejelentette: december 22-én rendkívüli ülést tartanak a pánarab szervezet tagországainak külügyminiszterei a térségben kialakult helyzet megvitatására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről