A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Gyalogos menekültek miatt zárták le a Csalagutat

Vágólapra másolva!
A vonatforgalom tíz órán keresztül állt, utasok százai kényszerültek várakozásra, miután másfélszáz menekült áttört a La Manche-csatorna alatti átkelő franciaországi végénél a biztonsági kerítésen, és gyalog indult neki a körülbelül 40 kilométeres távnak.
Vágólapra másolva!

A menekültek körülbelül az alagút negyedéig jutottak, mielőtt megállították, és visszaszállították volna őket. Ez már a harmadik olyan csoport, aki gyalogosan próbál meg a szigetországba jutni. Az alagutat üzemeltető Eurotunnel - lévén kevés saját biztonsági embere a menekültek feltartóztatására - a rendőrség segítségéhez fordult. Az alagút angliai végét lezárták a brit rendőrök, majd francia társaikkal együtt vizsgálták át a tenger alatti átkelőt, emberek után kutatva.

A francia rohamrendőröknek nem sokkal ezután 400 dühöngő menekültet kellet lecsillapítania, akik megrohamozták az alagút franciaországi területét. A rendőrök könnygázzal oszlatták szét a tömeget. Az Eurotunnel ismét felszólított, hogy zárják be az átkelő franciaországi végéhez közel lévő Vöröskereszt üzemeltette menekülttábort. A Sangatte-i táborban körülbelül 1600 menekült él - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!