A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Kutyái juttattak börtönbe egy vállalkozót

Vágólapra másolva!
Tizenöt hónapos börtönbüntetésre ítélt az ostravai kerületi bíróság egy cseh vállalkozót, akinek két kutyája halálosan megsebesített egy idős embert. Csehországban hamarosan tárgyal a parlament egy törvényjavaslatot, mely szigorítaná a kutyatartás szabályait.
Vágólapra másolva!

A tragikus eset még 1999 novemberében történt az észak-morvaországi Ostrava egyik külvárosában, ahol egy nyugdíjast - szokásos reggeli kocogása közben - megtámadott, és halálosan megsebesített két, a közeli udvarból elszabadult kutya. A férfit kórházba szállították, de néhány órán belül belehalt súlyos sérüléseibe. A vállalkozó kutyái már korábban is el-elszabadultak, veszélyeztetve a lakosságot, amiért a rendőrség figyelmeztette is az állatok gazdáját.

A kerületi bíróság a felére csökkentette az első fokú bíróság 2001 nyarán hozott döntését. Az elítélt védője azonban ismételten bejelentette, hogy ügyfele nem érzi magát bűnösnek, ezért a legfelsőbb bíróság elé viszik ezt a Csehországban nagy vihart kavaró ügyet.

Az ügy óta a cseh közvélemény követeli a veszélyes kutyafajták tartásának betiltását, illetve a kutyatartás eddiginél szigorúbb szabályozását. Tavaly két esetben gyermekeket támadtak meg kutyák, és csak a rendőrök gyors, fegyveres közbelépése akadályozta meg a tragédiát. Mindezek ellenére a parlament még nem foglalkozott a témával. A törvényjavaslat ugyan nagyrészt elkészült, de még nem tárgyaltak a kérdésről, mivel nincs képviselői egyetértés abban, hogy milyen kutyafajták tartása legyen betiltva, vagy erősen korlátozva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!