A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<P class="MsoNormal">Izrael kivonult az autonóm területekről

Vágólapra másolva!
A ma befejezett izraeli kivonulásról szóló elvi megállapodás hétfőn, még Dick Cheney amerikai alelnök Izraelbe érkezése előtt jött létre az izraeli-palesztin biztonsági főbizottság jeruzsálemi ülésén, amelyen Anthony Zinni amerikai különmegbízott elnökölt.
Vágólapra másolva!

A Haaretz című izraeli lap szerint egy magas rangú amerikai hivatalnok azt közölte az AP hírügynökséggel, hogy Cheney elhatározta, nem találkozik Arafat palesztin vezetővel. Az amerikai alelnök azonban Saron izraeli kormányfővel megbeszélést folytat. Bush amerikai elnök korábban azt mondta, hogy a Cheney-Arafat találkozó létrejötte az Izraelbe washingtoni különleges megbízott, Anthony Zinni ajánlásától függ. Cheney várhatóan kedden késő délután továbbutazik Törökországba.

Három ember halt meg az újabb izraeli lövöldözésekben. Palesztin fegyveresek izraeli katonákra tüzeltek hajnalban a Jordán völgyében, a lövésektől egy főhadnagy meghalt, három másik katona megsebesült. A két palesztin támadót az izraeliek megölték. A palesztin fegyveresek egy ciszjordániai katonai tábort támadtak, ahol egy húsz éves főhadnagy életét vesztette. Az izraeli áldozat a hadsereg egyik elitegységének parancsnoka volt.

Az izraeli hadsereg az újabb ciszjordániai összetűzés után nem sokkal befejezte visszavonulását a palesztin autonómia területén fekvő Betlehemből, és a Gázai övezet északi részéből. A csapat visszavonásról az amerikai segítséggel létrejött hétfői izraeli-palesztin biztonsági megbeszélésen egyeztek meg a felek. A csapat visszavonás egybeesik Dick Cheney amerikai alelnök izraeli látogatásával.

Korábban:

Kivonulási parancsra várnak az izraeli katonák Gázában

Nem hiányzik a könyvtárából?

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet

Martin Gilber: Izrael története

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!