Repülőgép csapódott egy milánói felhőkarcolóba

Vágólapra másolva!
Egy 30 emeletes felhőkarcolónak ütközött egy kisrepülőgép Milánóban. A Piper gép Svájcban szállt föl. Az épületben 150 tűzoltó dolgozik, akiknek sikerült megfékezniük a lángokat. A hatóságok eddig öt halottról számoltak be. Az olasz belügyminiszter szerint baleset történt. A hírre zuhanni kezdtek a nagy európai és amerikai tőzsdeindexek, az olaj fél dollárral drágult hordónként.
Vágólapra másolva!
A milánói Pirelli-ház
Fotó: Mti

A 26. emeletnek csapódott egy Piper típusú turistagép délután fél hat körül. A szemtanúk egy hatalmas robbanásról számoltak be. A becsapódás helyén egy hatalmas lyuk tátong, ahonnan ömlik ki a füst. Eddig öt halottról és legalább hatvan sebesültről számoltak be a hatóságok. A gép a svájci Locarnóban szállt föl délután negyed hatkor. Motorproblémák miatt SOS-jeleket küldött nem sokkal az ütközés előtt. A becsapódás előtt a repülő már lángokban állt. A gépen csak a pilóta tartózkodott.

A hírre zuhanni kezdtek a nagy európai és amerikai tőzsdeindexek, az olaj hordónkénti ára fél dollárral emelkedett.

Az épület, amely a legmagasabb a városban, az olasz Pirelli cég tulajdona, a milánói főpályaudvar mellett található. A felhőkarcolóban van a lombard tartományi kormányzat irodái is. Az épület huszadik és huszonötödik emelete között kigyulladtak a helyiségek, a tüzet azonban a helyszínen dolgozó 150 tűzoltónak sikerült eloltania. Tűzoltó helikopterek érkeztek Genovából, Torinóból és Velencéből. Az egész környéken süketek a telefonok. A cég egyik alkalmazottja, aki a huszonegyedik emeleten hallotta a becsapódást, azt mondta, hogy az irodákban tudomása szerint kevesen voltak, mivel az irodákat épp átépítik.

Az olasz belügyminiszter, Claudio Scajola egyértelműen balesetnek minősítette a történteket - írja a la Repubblica. Biztonsági okokból azonban leállították a milánói metrószerelvényeket, és a felhőkarcoló környékét lezárták. A televízión keresztül megkértek minden környékbeli orvost, hogy lehetőség szerint siessen a helyszínre.

A tűzoltók csütörtök éjjel is folytatják a munkát a megrongálódott Pirelli-palotában, de este 9 óra után vezetőjük azt mondta, hogy több, az épületben rekedt emberről nem tudnak. Legtöbben nem a házon belül sérültek meg, hanem a környező utcákban estek rájuk különböző épületdarabok. Kimentettek egy férfit is, aki órákat töltött az épület liftjében. Több járókelőt sokkos állapotban szállítottak a város kórházaiba.

Ajánlat:

A milánói Pirelli-ház

Újabb repülőgép-katasztrófa - zuhanó tőzsdeindexek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről