A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2

Mozgósítás Izaelben

Vágólapra másolva!
Izrael megkezdte a tartalékosok mozgósítását az újabb palesztin öngyilkos merényletekre válaszul kilátásba helyezett megtorló akciók részeként, miközben hadserege lerombolta egy szélsőséges palesztin szervezet főhadiszállását Ciszjordániában.
Vágólapra másolva!

A mozgósítás hírét a Háárec közölte internetes honlapján, de a védelmi minisztérium még nem erősítette meg azt. Az izraeli lap jelentéséből is csak annyi derült ki, hogy viszonylag kis számú tartalékosról van szó, de részleteket nem közölt. A mozgósítás hírét jelentette a közszolgálati rádió is, megjegyezve, hogy az már meg is kezdődött. Az AP amerikai hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a márciusi izraeli offenzívát megelőzően az izraeli hadsereg húszezer tartalékosát hívták be.

A Népi Front Palesztina Felszabadításáért elnevezésű szélsőséges palesztin szervezet közölte, hogy az izraeliek felrobbantották Dzsenínben lévő főhadiszállását. Közlésüket más forrás nem erősítette meg, egyelőre áldozatokról sem tudni.

Dzsenínben az izraeli katonák összetereltek 2500 palesztin férfit és fiút, közülük mintegy ezret szabadon engedtek - közölték palesztin források. Közben nézeteltérés alakult ki Arel Saron izraeli miniszterelnök és védelmi minisztere, Benjámin Ben Eliezer között a palesztin területek megszállásáról. A védelmi tárca munkapárti vezetője a miniszterelnökkel szemben ellenzi a palesztin területek tartós megszállását Hozzátette azonban, hogy támogat minden olyan akciót, amelyet a jelenlegi helyzet megkövetel az öngyilkos merényletek megszüntetésére.

Jasszer Arafat palesztin vezető csütörtökön elítélte az izraeli polgári személyek elleni támadásokat és sürgette, hogy ezeket haladéktalanul szüntessék be. Hangoztatta: a merényletek folytatása esetén Izrael elfoglalhatja valamennyi palesztin területet.

A Hamász nevű szélsőséges palesztin szervezet máris elutasította, hogy lemondjon az izraeli megszállók elleni harcot. Hasonló nyilatkozatot tett közzé az Iszlám Dzsihád nevű radikális palesztin szervezet egyik vezetője is, hangoztatva, hogy Arafat felhívása nemzetközi nyomásra hangzott el.

Korábban:

Újabb öngyilkos merénylet Jeruzsálemben

20 halott a jeruzsálemi merényletben

Igazolhatják a védvonal építését az izraeli merényletek

Izraeli csapatok bevonultak Dzsenínbe

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!