Merénylet egy spanyol üdülőhelyen

Vágólapra másolva!
Néhány órával a sevillai EU-csúcs megkezdése előtt autóba rejtett bomba robbant Spanyolország déli részén, a Costa del Sol Fuengirola üdülőhelyen. A robbantásban hárman megsérültek. A rendőrség az ETA baszk szakadár szervezetet gyanúsítja a merénylettel.
Vágólapra másolva!

Gépkocsiba rejtetett pokolgép robbant Spanyolország déli részén, a Costa del Sol Fuengirola üdülőhelyen. A robbantásban legkevesebb három ember könnyebb sérüléseket szenvedett - írja a BBC. A merénylet néhány órával a Sevillában kezdődő kétnapos E-csúcstalálkozó megnyitása előtt történt. A rendőrség az ETA baszk szakadár szervezetet gyanúsítja a merénylettel.

Az EU-tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcsértekezlete pénteken délelőtt kezdődik Sevillában. A csúcstalálkozó második napján, szombaton a tagországok vezetői találkoznak a csatlakozásra váró államok kormányfőivel, köztük Medgyessy Péter magyar miniszterelnökkel. A spanyol elnökség az illegális bevándorlást állította a napirendre kerülő problémák elsőbbségi listájának élére. A csúcs másik fő témája az uniós döntéshozatali rendben a legfontosabb szerepet játszó két fórum, az Európai Tanács és a miniszteri tanács működésének reformja lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!