Újabb letartóztatás történt a németországi késes támadás miatt

Solingen, Németország, terrortámadás, késelés
Fotó: Northfoto/ Gianni Gattus
Vágólapra másolva!
A német rendőrség letartóztatott egy második személyt is, miközben vizsgálja a pénteki késeléses támadást, amelyben három ember meghalt és nyolc megsebesült a nyugati Solingen városában.
Vágólapra másolva!

Amint azt az Origo is megírta, hárman haltak meg abban a terrortámadásban a németországi Solingenben, amelyet a szemtanúk leírása alapján egy arab külsejű férfi követett el. A város 650. évfordulós ünnepségén egy 56 és 67 éves férfit és egy 56 éves nőt késeltek halálra - írta BBC

Egy férfit szombaton késő este vettek őrizetbe egy menekülteknek otthont adó épületben, a támadás helyszínéhez közel, a városközpontban. A Bild arról számolt be, hogy a különleges bevetési egység (SEK) emberei megrohamozták a menekültközpontot, és letartóztattak egy gyanúsítottat. Az épület mintegy 300 méterre található a Solingen központi terétől, Fronhoftól, ahol a késelés történt.

A németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartomány rendőrségi szóvivője elmondta, hogy a második letartóztatásra szombaton késő este került sor. Részleteket nem közöltek az őrizetbe vett személyről.

Korábban szombaton egy 15 éves fiút vettek őrizetbe a Németországot sokkoló késeléssel összefüggésben. Nem ő a fő gyanúsított - de állítólag tudott a támadásról. A támadást szombaton az Iszlám Állam vállalta magára

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!