A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orosz politikusok tragikus balesete

Vágólapra másolva!
Hat ember vesztette életét, 10 pedig megsebesült - köztük Vlagyimir Rusajlo, az orosz nemzetbiztonsági tanács titkára - abban a súlyos közúti balesetben, amely hétfőn történt az orosz távol-keleten fekvő Kamcsatkán.
Vágólapra másolva!

A magas rangú Kreml-tisztségviselő viszonylag könnyű sérüléseket szenvedett: állítólag csak egyik karja és orra tört el, más források szerint agyrázkódást szenvedett, fejét és mellkasát is megütötte az ütközésnél, egyéb kisebb zúzódások mellett. A súlyos sérültek között van viszont a kíséretében utazó Mihail Maskovcev kamcsatkai kormányzó és Nyikolaj Tokmancev, a helyi törvényhozás elnöke.

A balesetet az eddigi vizsgálatok szerint egy Toyota terepjáró ittas vezetője okozta. A férfi italozás után 3 barátjával ült be az autóba, és a Jelizarov-Petropavlovszk-Kamcsatszkij úton viszont áttért a menetiránnyal szembeni oldalra, és nekiütközött a Rusajlo konvoját felvezető Volga gépkocsinak. A halottak között van az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) 3 munkatársa, köztük a terrorizmus elleni harcot koordináló részleg ezredesi rangú kamcsatkai vezetője. Életét vesztette a vétkes autó 3 utasa is. Rusajlo egyik, a hivatalos jelentésekben meg nem nevezett közeli munkatársa kómában fekszik, életveszélyes sérülésekkel.

A kamcsatkai úton történt balesetben összesen négy autó rohant egymásba. A biztonságiakat szállító Volgával ütközve a Toyota felborult, és szabályosan ráesett arra a mikrobuszra, amelyben a nemzetbiztonsági vezető, és a kamcsatkai kormányzó is utazott.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Rusajlo mennyi ideig szorul kórházi ápolásra, posztját ideiglenesen első helyettese, Vlagyiszlav Sersztyjuk veszi át. Vasárnap éjszaka közúti szerencsétlenségben vesztette életét egy másik orosz politikus, Alekszandr Korszunov, Velikij Novgorod polgármestere, a terület kormányzó-helyettese. A hatóságok hírzárlata miatt csak találgatások vannak a történtekről, de nagy valószínűség szerint az 51 éves helyi vezető bűncselekmény áldozata lett. A gazeta.ru internetes lap értesülése szerint Korszunovot saját Lada gépkocsijával ütötték el Velikij Novgorod üdülő övezetében. A rendőrség - bár jelentések szerint ismerik az elkövető személyét - egyelőre nem közölte, hogy egy autótolvaj hajtott-e neki véletlenül, esetleg szándékosan a polgármesternek, vagy kitervelt emberölésről, bérgyilkosságról van-e szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!