A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
09:30Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
10:10Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
10:30Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
11:10Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
11:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország | Magyarország
12:20Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNLévai Zoltán
12:30BirkózásZoltan Levai-Burhan Akbudak
NyílNyíl

Pentagon-lista a jó és a rossz irakiakról

Vágólapra másolva!
Listát készített Washington az iraki elitről. Külön kategóriában szerepelnek azok, akik mindenképp számíthatnak rá, hogy az iraki rezsim megdöntése után bíróság elé kerülnek mint háborús bűnösök, és azok, akik vélhetően vagy bizonyosan közreműködnének az amerikaiakkal az új iraki rendszer kiépítésében.
Vágólapra másolva!

Adatbázist hozott létre az iraki elit több mint 2000 tagjának nevével az amerikai titkosszolgálat, az igazságügyi minisztérium és a Pentagon. A listán szereplőket három csoportba osztották: az elsőben a Szaddám Huszein elnökhöz hű emberek vannak, az amerikai tervek szerint őket a rezsim bukása után, mint háborús bűnösöket, bíróság elé állítják. A második csoport tagjai már nem rendíthetetlen hívei az elnöknek, a titkosszolgálat értesülései szerin róluk elképzelhető, hogy együttműködnének az amerikaiakkal. A harmadik csoportba olyanokat soroltak, akik, bár titokban, de a rendszer ellenségei, és egyben nélkülözhetetlenek az új rendszer létrehozásánál. Erről a The New York Times írt szerdai számában.

Szaddám Huszein: Irakban fogok meghalni/nagyvilag/20030226szaddam.html

A lap értesülései szerint Szaddám a közelmúltban figyelmeztette munkatársait, hogy rajta van a nevük a háborús bűnösök amerikai jegyzékén, komoly ítéletre, akár halálbüntetésre is számíthatnak amerikai győzelem esetén - ezért az egyetlen, amit tehetnek, hogy együttműködnek vele. Ezzel ellentétben a lapban megjelent Pentagon-lista szerint az Egyesült Államok is sok iraki vezető együttműködésére, segítségére számít az elnök elmozdítása utáni időkben, és viszonylag kevés azoknak a száma, akik mindenképp számíthatnak arra, hogy bíróság elé kerülnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!