A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Castro kapcsolatai már nem a régiek

Vágólapra másolva!
Fidel Castro kubai elnök Japánban felajánlotta, hogy segít megoldani az észak-koreai nukleáris program körüli vitát. Bár Castro elismerte, hogy Phenjanhoz fűződő kapcsolatai már nem a régiek, felajánlotta, hogy lehetőségeihez mérten megtesz mindent a konfliktus rendezése érdekében.
Vágólapra másolva!

Az ázsiai körúton lévő 76 éves "líder máximo" (legnagyobb vezető) vasárnap Tokióban Koidzumi Dzsunicsiro japán miniszterelnöknek tette közvetítési ajánlatát az AFP által idézett japán tisztségviselők szerint. A kapcsolatok már nem olyan szorosak, mint korábban - ismerte el a kubai vezető észak-koreai kollégájára, Kim Dzsong Ilre utalva, akinek néhai apjához, Kim Ir Szenhez személyes kontaktus fűzte.

Mindamellett kifejezte készségét, hogy a lehetőségeihez mérten megtegyen mindent a vita rendezése érdekében. Így szívesen közvetítene üzenetet - mondta Vatanuki Tamiszuke alsóházi elnöknek. Castro úgy vélte, hogy az észak-koreai helyzet veszedelmessé vált 2001 eleje óta, George Bush amerikai elnök irányvonala miatt. Kína és Oroszország nem akar háborút - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!