Hárman lőhettek a szerb kormányfőre

Vágólapra másolva!
Három merénylő vett részt Zoran Djindjic szerb kormányfő meggyilkolásában. Milan Obradovic belgrádi rendőrfőkapitány közölte: a merénylők közül egyelőre senkit nem kaptak el, de letartóztattak negyven embert, akik a zimonyi klán tagjai, amelyet a szerb kormány a merénylet elkövetésével gyanúsít.
Vágólapra másolva!
A merénylettel kapcsolatos híreink/nagyvilag/20030312szerb.html

A belgrádi rendőrfőkapitány közölte: valószínűleg hárman vettek részt a szerb kormányfő meggyilkolásában. Milan Obradovic gyilkosai kék zubbonyt viseltek, egyiküknél távcsöves puska, a másik kettőnél pisztoly volt. Még egyiket se fogta el a rendőrség, viszont letartóztattak negyven személyt, akik a zimonyi klán tagjai, amelyet a szerb kormány a merénylet elkövetésével gyanúsít.

A Zoran Djindjic szerb kormányfő elleni merénylettel gyanúsított személyek, elsősorban az úgynevezett zimonyi klán két vezetője: Milorad Lukovic "Legija" és Dusan Spasojevic "Siptar" után egész szerda éjszaka folyt és csütörtökön napközben is tartott a hajsza. A két férfit azonban egyelőre szökésben van. A szerb miniszterelnök-helyettes szerint a zimonyi klán valószínűleg a legjobban szervezett bűnbanda az egész Balkánon. A bűncsoport emberrablásokból szerzett eurómilliókkal rendelkezik. A rendőrség az éjszaka előállított néhány személyt, nevük rajta van a szerb kormány által közzétett, kéttucatnyi bűnöző nevét tartalmazó listán, amelyen azok szerepelnek, akiknek a kormány feltételezése szerint részük volt a merényletben. A miniszterelnök-helyettes álítja: egyesek már néhány napja szökésben vannak, ami szinte felér a bűnösség beismerésével. A rendkívüli állapot bevezetésére kizárólag elfogásuk végett volt szükség. A belügyminisztérium már néhány hónapja nyomon követi ezeket a személyeket - mondta Korac, aki szerint ugyanez a bűnbanda áll a február végén végrehajtott, közúti balesetnek álcázott merényletkísérlet mögött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről