A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Olaszország: növekvő terrorveszély

Vágólapra másolva!
Az olasz titkosszolgálatok figyelmeztették a kormányt arra, hogy a húsvéti ünnepeken esetleg iszlám szélsőségesek merényleteket követnek el.
Vágólapra másolva!

Silvio Berlusconi miniszterelnökhöz írott levelükben e szolgálatok hangsúlyozták, hogy olyan hihető jelzések birtokában vannak, amelyek szerint szélsőséges csoportok rajtaütéseket terveznek Olaszországban. Olaszország is célpontja lehet ezeknek, mivel erősen Amerika-barát irányvonalat követ. A veszélyt fokozza, hogy a kormány békemisszió keretében katonákat szándékozik küldeni Irakba.

A kormány megígérte, hogy szigorú biztonsági intézkedéseket léptet életbe repülőtereken, vasútállomásokon és a Vatikán körül.

"Szabadságunkról nem mondhatunk le, mindazonáltal annak tudatában kell élnünk, hogy biztonságunk kockázatai nagyok" - hangsúlyozzák az APA osztrák hírügynökség szerint az olasz polgári titkosszolgálat, a SISDE köreiben. Olaszországra nézve a baloldali szélsőség is nagy veszély, miután a Vörös Brigádok egyik újjáalakított sejtjének tagjai vállalták Marco Biagi munkajogi szakértő tavaly márciusi meggyilkolását.

A munkapiac megreformálása körüli szociális feszültségek miatt elsősorban kormányzati tanácsadók és munkajogi szakemberek veszélyeztetettek. Biagit, aki a kormány munkapiaci reformjaival kapcsolatos Fehér könyv társszerzője volt, egy terrorista kommandó 2002-ben bolognai lakása előtt lelőtte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!