Hatalmas fegyverraktár a tálibok rejtekhelyén

Vágólapra másolva!
Az afgán kormányerők hatalmas fegyverraktárra bukkantak, miután rajtaütöttek a tálib ellenállók egyik rejtekhelyén. A közelmúltban elszaporodtak a kormánykatonák és szövetségesek elleni támadások, amelyek mögött vélhetően tálib fegyveresek állnak.
Vágólapra másolva!

Hatalmas fegyverraktárra bukkantak az afgán kormányerők vasárnap a tálib ellenállás egyik rejtekhelye elleni rajtaütés során a pakisztáni határ közelében - közölte az afgán hadsereg egy illetékese. Az afgán hadsereg egységei feltehetően a tálibok egyik kiképző táborát találták meg az afgán-pakisztáni határ térségében lévő Szpin Boldak településtől mintegy 10 kilométerre.

A rejtekhelyen lévő fegyvereket - mintegy 300 rakétagránátot, több tucat tankok ellen bevethető aknát, valamint automata fegyvereket - a táborban megbúvó tálibok és híveik minden bizonnyal kormánykatonák elleni támadásokra akarták felhasználni - közölte az afgán parancsnok. A tábor irányítója, Hafiz Abdul Rahim tálib hadúr és emberei még a kormánykatonák megérkezése előtt elmenekültek.

Az elmúlt időszakban - elsősorban Afganisztán déli részén - megszaporodtak az afgán kormánykatonák, illetve és a koalíciós erők elleni támadások, amelyek jelentős részét a térségben szétszóródva bujkáló tálib fegyveresek számlájára írják. Egy rendőrjárőrt támadott meg négy tálib fegyveres szombat este az Afganisztán dél részén lévő Kandahárban. A támadás nyomán kirobbant tűzharcban két rendőr, köztük a járőregység vezetője megsebesült, a négy tálib azonban elmenekült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről