Találat érte az amerikai követséget Libériában

Vágólapra másolva!
Találat érte az Egyesült Államok libériai követségének élelmiszerraktárát hétfőn. Hárman megsebesültek, köztük egy amerikai riporter. Monroviában heves harcok folynak az előretörő lázadók és a kormányerők között, Taylor elnök megesküdött, hogy "az utolsó emberig" harcol.
Vágólapra másolva!

Aknavető gránát csapódott be az Egyesült Államok monroviai nagykövetségén. A robbanás hétfő délután történt, az épület élelmiszerraktárát érte találat. Hárman megsebesültek, köztük egy amerikai újságíró. A lázadók tegnap óta szinte folyamatosan tűzharcban állnak a kormányerőkkel a fővárosban, Mamba Point diplomatanegyed épületeit sem kímélik.

Washingtonban épp vasárnap jelentették be, hogy 41 fős katonai alakulatot küldenek a polgárháborútól sújtott Libéria fővárosába a követség védelmének erősítésére. A hétfői robbanásról Terrence Dudley parancsnokhelyettes, az amerikai haditengerészet szóvivője számolt be a Reutersnek.

Az erősítés Monroviába küldését az Egyesült Államok libériai nagykövetének kérésére rendelte el a védelmi minisztérium. A napokban már több lövedék csapódott be a tengerparton fekvő, betonkerítéssel körbevett amerikai nagykövetség környékén.

Monrovia határában és külvárosaiban hétfő délelőtt ádáz harcok dúltak a az Egyesült Libériaiak a Megbékélésért és a Demokráciáért nevű fegyveres ellenzéki szervezet és a Charles Taylor elnökhöz hű kormánycsapatok között - írja az MTI.

Az összecsapások a monroviai kikötő térségében, a főváros északnyugati körzetében folytak, amely szombaton került a lázadók kezére. Charles Taylor libériai elnök elvben elfogadta már korábban, hogy lemond a hatalomról, és nigériai emigrációba vonul, de nemzetközi békefenntartó erők előzetes Libériába vezényléséhez kötötte távozását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről