Afrikai készenléti haderő alakul

Vágólapra másolva!
Tizenegy afrikai ország megegyezett abban, hogy amerikai támogatással regionális készenléti haderőt hoz létre katasztrófahelyzetek kivédésére és terrorista támadások elhárítására. A hírt John Abizaid tábornok, az amerikai középső parancsnokság vezetője jelentette be szerdán Addisz-Abebában, Etiópia fővárosában.
Vágólapra másolva!

John Abizaid az amerikai középső parancsnokság vezetője elmondta, hogy a készenléti erőt terrorista támadások esetén, valamint olyan katasztrófahelyzetekben vetnék be, mint az árvíz vagy a repülőszerencsétlenség. Dzsibuti, Egyiptom, Eritrea, Etiópia, Kenya, a Kongói Demokratikus Köztársaság, a Kongói Köztársaság, Ruanda, a Seychelles-szigetek, Tanzánia és Uganda az etióp fővárosban rendezett kétnapos konferencián egyezett meg abban, hogy részt vesz a készenléti erő felállításában.

Az Arany lándzsa 2003 (Golden Spear) elnevezésű, az Egyesült Államok által támogatott konferencián az afrikai kormányok tisztviselői és katonatisztjei vettek részt. A a készenléti haderővel kapcsolatos elképzelések még vázlati stádiumban vannakk, egyelőre nem tisztázott, hogy mikor és hol hozzák létre. A tizenegy ország képviselői szeptemberben vitatják meg az elképzelés további részleteit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről