Elvonókúrára küldené az autósokat a koppenhágai polgármester

Vágólapra másolva!
Elvonókúrára küldené a koppenhágai polgármester asszony azokat a fővárosiakat, akik csillapíthatatlan vágyat éreznek az autóvezetés iránt - derült ki a dán főváros első emberének Politiken című lapban megjelent cikkében. Winnie Berndtson írásában utalt arra: szakértők már ki is dolgoztak egy módszert, amellyel a dohányzásról és a kényszerevésről való leszokás mintájára abba lehet hagyni az autóvezetést. 
Vágólapra másolva!

A város által finanszírozott program megpróbál olyan alternatív közlekedési eszközöket népszerűsíteni, mint a kerékpár, vagy az autóbusz. A terv kidolgozásának előzményeként a dpa német hírügynökség megemlítette azt a brit vizsgálatot, amely kiderítette: autóvezetés közben az emberek többségének olyan érzése támad, hogy mindent ural. Ezzel szemben a buszra várakozók körében általános a tehetetlenség érzete.

A dán polgármester szerint a kezdeményezésnek mégis elsősorban nem pszichológiai, hanem környezetvédelmi okai vannak. "El szeretnénk érni, hogy az emberek gondoljanak a környezetükre" - nyilatkozott Winnie Berndtson, hozzátéve: arra ügyelnek, hogy a programnak magukat alávetőket megóvják az elvonási tünetektől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!