Izrael rakétákkal lőtt egy Hamász-vezérre

Vágólapra másolva!
Izraeli helikopterek rakétákat lőttek ki egy autóra Gázában. A támadásnak három áldozata van. A jelentések szerint a célpont a Hamász egyik vezetője, Iszmail Abu-Sanab volt, aki egyes források szerint meghalt, mások szerint csak megsérült. Izrael korábban azzal fenyegetett, hogy maga számolja fel a palesztin szélsőséges szervezeteket, ha ezt nem teszi meg a palesztin hatóság. A palesztin miniszterelnök pedig lemondással fenyegette Arafatot, ha nem tesznek lépéseket a radikálisok ellen.
Vágólapra másolva!

Rakétákkal támadtak izraeli harci helikopterek egy autóra Gázában csütörtök délután. A jelentések szerint a harci gépek öt rakétát lőttek ki, és három halálos áldozata van a támadásnak, a sérültek között nők is vannak.

A Haaretz című izraeli lap szerint a rakéták célpontja a Hamasz egyik vezetője, Iszmail Abu Sanab volt, aki életét vesztette a támadásban. Az MTI ugyanakkor arról adott hírt, hogy az áldozatok között csak Sanab egyik testőre van, maga a Hamasz-vezető viszont sérülésekkel ugyan, de túlélte a rakétacsapást.

Hasonló jellegű izraeli akcióra június 29. óta nem volt példa, amikor a szélsőséges palesztin szervezetek tűzszünetet hirdettek.

Az izraeli biztonsági kabinet korábban felhatalmazta a hadsereget a Hamász és az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezetek elleni fellépésre.

Lerombolták a keddi merénylő otthonát

Csütörtökre virradó éjszaka az izraeli hadsereg hadműveletet kezdett több ciszjordániai város ellen is. Az izraeli katonák Hebronban lerombolták annak az öngyilkos merénylőnek a házát, aki végrehajtotta a keddi húsz halálos áldozatot követelő és 130 sérülést okozó jeruzsálemi autóbuszos merényletet. A robbantás előtt a merénylő családtagjait ingóságaikkal együtt eltávolították az épületből.

Nábluszba húsz dzsipen száz katona vonult be helikopterek támogatásával, és három, régóta körözött palesztint vettek őrizetbe.

Több mint tucatnyi izraeli harckocsi és páncélozott szállító harcjármű vonult be az észak-ciszjordániai Dzsenín városába is. Itt heves lövöldözés tört ki palesztin fegyveresek és az izraeli katonák között, de halottakról vagy sebesültekről nem érkezett hír. Az izraeli csapatok a városban lerombolták két palesztin öngyilkos merénylő házát.

Nem sokkal a dzseníni akció előtt izraeli csapatok vonultak be Túl-Karmba is. A helyi menekülttáborban kirobbant lövöldözésben két palesztin fiatal életét vesztette, három pedig megsebesült. Az izraeli csapatok őrizetbe vettek négy - más forrás szerint három - személyt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!