Irak: kivégeztek egy amerikait a magyarok városában

Vágólapra másolva!
Szabályosan kivégeztek egy amerikai katonát Bagdadtól száz kilométerre délkeletre Hillában, akit egy iraki lőtt le közvetlen közelről. Hillában is erősödik az idegenellenes hangulat, ami azért is különösen aggasztó, mert ebben a városban van a magyar kontingens bázisa.
Vágólapra másolva!
A magyarok nem haboznának lőni Irakban/itthon/20030804iraki.html

A tengerészgyalogság egyik tisztje tolmácsával találkozott a magyaroknak is helyt adó hillai nemzetközi bázistól mintegy két kilométerre fekvő belvárosban, amikor egy autó megállt a sisakot és golyóállómellényt nem viselő tiszt mellett. Kiszállt egy iraki férfi, és közvetlen közelből fejbe lőtte az amerikai katonát, majd tüzet nyitott annak iraki segítőjére is. Az amerikai katona a helyszínen meghalt, tolmácsa súlyos lábsérüléseket szenvedett.

A háború befejezése óta ez volt az első halálos incidens ebben a térségben. A támadás még csütörötkön történt, s utána az amerikai hadsereg megerősítette a térség objektumainak védelmét. Hillában nyugalom van, de egyre erősödik az idegenellenes hangulat. Csütörtök éjszaka lövöldözés volt a nemzetközi bázis környékén is, de nem érte támadás a hillai bázist.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről