Evakuálták a brit nagykövetséget Bagdadban

Vágólapra másolva!
A bagdadi ENSZ-központ elleni merénylet másnapján kiköltöztették az iraki fővárosban működő brit követség személyzetét. London ugyanis olyan információk birtokába jutott, hogy a brit képviselet ellen is támadás várható.
Vágólapra másolva!

Kiürítették Nagy-Britannia bagdadi nagykövetségét, miután "megbízható értesülések" érkeztek közelgő támadás veszélyéről - közölte a brit külügyminisztérium szombaton. A fenyegetés jellegéről nincs pontos információjuk. A képviselet személyzetét még szerdán költöztették át az Irakot kormányzó átmeneti koalíciós hatóság székházába, egy nappal az ENSZ bagdadi központja ellen elkövetett öngyilkos merénylet után. Egyelőre nem tervezik visszaküldésüket a követségre.

Nagy-Britannia májusban nyitotta meg nagykövetségét Irak fővárosában Christopher Segar vezetésével. A követséget 1991 januárjában zárták be, Segar főkonzul és a misszió helyettes vezetője volt akkor. Nagy-Britannia volt az Egyesült Államok legfőbb szövetségese az iraki háborúban, amely Szaddám Huszein iraki elnök bukásához vezetett. Az Irakot megszálló katonai erőben az amerikaiak után a britek vannak legtöbben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről