A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Később megy Bukarestbe Medgyessy

Vágólapra másolva!
Két héttel elhalasztják Medgyessy Péter jövő szerdára tervezett romániai útját, ahol a kedvezménytörvénnyel kapcsolatos kétoldalú megállapodást írja majd alá a román kormányfővel - írja a Népszabadság. A halasztást ugyanakkor tagadta a kormányszóvivő, mondván, hogy nem volt kitűzve fix időpont.
Vágólapra másolva!

Jövő szerda helyett valószínűleg két héttel később utazik Bukarestbe Medgyessy Péter miniszterelnök - írja a Népszabadság. A lap értesülései szerint az eredeti szeptember 10-i időpontot szeptember 23-ra változtatták, ám Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerint nincs szó halasztásról, mert nem volt fix időpont. A romániai látogatáson a kedvezménytörvény végrehajtásáról szóló kétoldalú megállapodást írná alá a magyar kormányfő.

Az egyezmény szeptemberi aláírását szerdán Adrian Nastase román kormányfő is megerősítette, ezzel érvényét veszti majd az Orbán-Nastase megállapodás. Az új megállapodást még júliusban dolgozta ki Kovács László magyar és Mircea Geoana román külügyminiszter.

Az angol nyelvű dokumentum egyebek mellett előírja, hogy a nem magyar nemzetiségű román állampolgárok semmilyen igazolványt nem kapnak, és nem részesülnek kedvezményekben. Az igazolványok kiadásának teljes folyamat magyar területen folyik majd, de igényelni külképviseleten is lehet. Romániai nem kormányzati szervek nem tehetnek ajánlást ilyen irat kiadása érdekében. A megállapodás értelmében a magyar kormány törekszik arra, hogy az igazolványok összhangba kerüljenek az európai intézmények ajánlásaival, vagyis az irat tartalmát és formáját - román értelmezés szerint - meg kell változtatni - írja a lap.

A törvény szlovákiai végrehajtásáról szeptember 17-én tárgyal Pozsonyban a magyar-szlovák kisebbségi vegyes bizottság két társelnöke, Szabó Vilmos és Miroslav Mojzita. A lap szerint a két fél között abban van még nézeteltérés, hogy milyen módon kerüljenek az anyaországi pénzek a kedvezményezettekhez.

2002-ben 336 801, idén pedig ez idáig 123 567 darab magyarigazolvány készült el - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!