Az Iszlám Dzsihád tárgyalna Koreijjel

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Dzsihád hajlandó tárgyalni Ahmed Korei palesztin miniszterelnökkel arról, hogy miként kímélhetnék meg a polgári személyek életét.
Vágólapra másolva!

A szélsőséges szervezet egyik vezetője azonban kizárta, hogy teljesen beszüntessék a harcot Izrael ellen. Mohamed al-Hindi kijelentette: szervezete kész tárgyalni a palesztin kormányfővel a polgári személyek életének megkíméléséről. Az Iszlám Dzsihád viszont nem hajlandó a teljes tűzszünetre, mert az ellentétes a palesztin nép érdekeivel. Hozzátette azt is, hogy még nem született megállapodás a palesztin miniszterelnökkel folytatandó megbeszélésekről, de az Iszlám Dzsihád üdvözölné annak létrejöttét. A palesztin parlament által múlt héten beiktatott Ahmed Korei szerdán találkozik az egyiptomi közvetítőkkel a tűzszünet megvitatására.

Közben a Népi Front Palesztina Felszabadításáért - főparancsnokság nevű szélsőséges szervezet vállalta magára azt a keddi támadást, amelyben két izraeli katona halt meg Betlehem közelében. A szervezet közleménye szerint az akciót a "Dzsihád Dzsibril mártír Brigádjainak" tagjai hajtották végre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről