A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szaddám még mindig Irakban bujkál

Vágólapra másolva!
Szaddám Huszein még mindig Irakban van, de állandóan változtatja helyét, és eddig semmi sem bizonyítja, hogy ő állna a koalíciós erők elleni gerillamozgalom élén - jelentette ki egy amerikai tábornok szerdán.
Vágólapra másolva!

- Tudjuk, hogy Szaddám állandó mozgásban van, nem marad egy helyen - mondta Raymond Odierno tábornok, az amerikai hadsereg Tikrítben állomásozó 4. gyalogos hadosztályának parancsnoka, a megbuktatott iraki elnök utáni hajtóvadászat vezetője. Ugyanakkor elismerte, hogy a Szaddám utáni hajszában nem történt jelentős előrehaladás.

A tábornok hangsúlyozta, hogy nincs a birtokukban olyan értesülés, amely szerint az amerikai-brit erők által április 9-én megdöntött iraki elnök irányítaná az ismételt támadásokat a koalíciós erők, az iraki rendőrök és polgári személyek ellen. Szaddám Huszein egykori tikríti palotájában a 4. gyalogos hadosztály főhadiszállása működik.

Szaddám Huszein fejére 25 millió dollár vérdíjat tűztek ki az amerikaiak. Az amerikai hadsereg, amely most igen alaposan átfésüli a Bagdadtól 180 kilométerre északra fekvő Tikrít térségét, szerdán bejelentette, hogy elfogták a megdöntött iraki rezsim második emberének Ezzat Ibrahimnak a lányát és egyik feleségét. A két nőt és Ibrahim személyi orvosát kedden fogták el Bagdadtól északra, Szamarra faluban.

Maga a 61 éves Ezzat Ibrahim, aki Szaddám Huszein jobbkeze volt az egykori Forradalmi Parancsnoki Tanács alelnökeként, szintén fellelhetetlen. Az amerikai-brit koalíciós erők a múlt héten 10 millió dollárt ajánlottak fel érte a nyomravezetőnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!