Visszatért a Bolsojba a kövérnek mondott balerina

Vágólapra másolva!
Diadalmenetben tért vissza a moszkvai Nagyszínházhoz kedden Anasztaszija Volocskova balerina, aki két hónapos munkajogi pereskedést nyert meg munkaadójával szemben. Volocskovát túlsúlyosnak találta igazgatója, ezért bocsátották el a társulattól.
Vágólapra másolva!

A 27 éves Volocskovát szeptemberben bocsátották el arra hivatkozva, hogy nem volt hajlandó meghatározott idejű munkaszerződést aláírni. Az igazi probléma azonban, mint ahogyan azt a színház igazgatója, Anatolij Ikszanov is elismerte, az volt, hogy a balerinának nemigen találtak partnert, a műfajban túl nehéznek tekintett 51 kilós súlya miatt. Egy moszkvai bíróság azonban a múlt héten kötelezte a Bolsojt, hogy vegye vissza tagjai közé.

A művésznő közölte, hogy azonnal elkezdi a Giselle próbáit, de egyelőre nem tudni, mikor lép majd színpadra. A nehézségekre utalt Mihail Svidkoj orosz kulturális miniszter nyilatkozata is, aki szerint Volocskova munkaügyi perének megnyerése nem jelenti feltétlenül azt, hogy játszani is fog.

A hétköznapi értelemben még akár karcsúnak is mondható, 168 centiméter magas Volocskova a súlyáról folyó vitát "megalázónak és abszurdnak" nevezte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!