Korrupciós ügyben hallgatták ki az izraeli miniszterelnököt

Vágólapra másolva!
Kihallgatta az izraeli rendőrség Ariel Saron miniszterelnököt a személyét is érintő korrupciós botránnyal kapcsolatban. A kihallgatás összefüggésben van azzal, hogy egy üzletember ellen vádat emeltek a múlt hónapban Saron fiának megvesztegetéséért, amiről a kormányfő is tudhatott. Egyelőre nem tudni, hogy emelnek-e vádat Saron ellen.
Vágólapra másolva!

Az izraeli rendőrség kihallgatta Ariel Saron miniszterelnököt a személyét is érintő korrupciós botránnyal kapcsolatban. A miniszterelnöki rezidencián csütörtök délelőtt lezajlott kihallgatás több mint két órán át tartott. A kormányfőt a rendőrség súlyos bűneseteket vizsgáló osztályának vezetője faggatta. A miniszterelnöktől távozó rendőrök nem nyilatkoztak. Egyikük azonban elmondta, hogy Saron nem tagadta meg a válaszadást a kérdéseikre.

A kihallgatás összefüggésben van azzal, hogy David Appel üzletember ellen vádat emeltek a múlt hónapban Saron fiának megvesztegetéséért, amiről a kormányfő is tudhatott.. Miután a rendőrségi kihallgatás részletei nem ismertek, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy emelnek-e vádat ellene. Amennyiben sor kerülne erre, Saronnak távoznia kellene tisztségéből - vélekednek megfigyelők. Saron korábban kizárta lemondásának lehetőségét.

Az igazságügyi minisztérium több magas beosztású munkatársa támogatná a vádemelést Saron ellen. Egyes politikai elemzők úgy vélik, hogy a korrupciós botrányt elhomályosíthatja Saronnak az a minapi bejelentése, hogy felszámolja az összes zsidó települést a Gázai övezetben. A bejelentéssel a kormányfőnek éppen ez volt a célja - vélekednek e források.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!