A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Irak: kormányzati épületeket ostromoltak meg a lázadók

Vágólapra másolva!
Több mint félszáz fegyveres megostromolta az iraki Fallúdzsában a rendőrség és a kormányzat épületét, majd szobáról szobára végigjárva mindenkit lelőttek, aki útjukba akadt, mintegy száz foglyot pedig kiszabadítottak. Több mint húszkét áldozata volt az ámokfutásnak.
Vágólapra másolva!

Legalább 22 ember halt meg abban a támadásban, amelyet egy rendőrőrs és egy kormányzati épület ellen intéztek a Bagdadtól nyugatra fekvő Fallúdzsában. A támadásban több mint ötven fegyveres vett részt - írja a BBCNews.

Az ismeretlen támadók aknavetőkkel, robbanószerekkel és gépfegyverekkel lőttek négy irányból is. A támadok a rendőrség épületében szobáról szobára végigmentek, gránátokat hajígáltak és tüzeltek - írja a CNN.

Mintegy száz foglyot kiszabadítottak a rendőrség épületéből - mondta egy iraki rendőrtiszt, aki hozzátette, hogy az ellenség fegyverei jóval erősebbek voltak, mint az ő kalasnyikovjaik. A halottak között 14 rendőrtiszt és három fegyveres volt a jelentések szerint. A sebesültek száma 30-ra tehető.

A támadók a rendőrségtől egy kilométernyire lévő polgármesteri hivatalt is megostromolták. Itt két nappal korábban, csütörtökön tett látogatást John
Abizaid tábornok, az amerikai középső parancsnokság (Centcom) vezetője is. Akkor is támadás érte az épületet, a tábornok azonban megúszta az akciót, két iraki viszont életét vesztette.

Fallúdzsa egyike a legveszélyesebb iraki városoknak, a Szaddám-hű erők egyik fellegvára, számos merényletnek és fegyveres támadásnak színhelye.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!