A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Havazási rekord és rendkívüli állapot Kanadában

Vágólapra másolva!
Rekordmennyiségű hó esett Kanada keleti részén, az Atlani-óceán partvidékén az elmúlt egy nap alatt, az ország két tartományában rendkívüli állapotot hirdettek ki.
Vágólapra másolva!

A csaknem egyméteres hótakaró szinte megbénította az életet Új-Skócia tartományban és a Prince Edward-szigeten, viharos erejű szél tombol New Brunswick tartomány térségében. Az érintett területeken szünetel az áramszolgáltatás, és az utak nagy részén akadozik a közlekedés.

Az óránként száz kilométeresnél is erősebb szél hótorlaszokat emelt, a Trans-Canada autópályán több száz pótkocsis jármű vesztegel. A hatóságok szerint több napig is eltarthat, mire helyreáll a forgalom. A térségbe induló légi járatok többségét törölték péntek reggel.

A térségben második napja rendkívüli állapot van érvényben, a hóviharok következtében a Prince Edward-szigeten 12 ezer, Új-Skóciában szintén több ezer ember maradt áram nélkül, az áramszolgáltatás helyreállítását megnehezíti az erős szél. A hivatalok és az oktatási intézmények, akárcsak az üzletek nagy része, még csütörtökön bezártak.

A hatóságok azt tanácsolták a lakosságnak, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak. A térség egyes területein az árapály és a felkorbácsolt tenger hullámzása kisebb mértékű áradást okozott.

A Prince Edward-szigeten 75 centiméter, Új-Skóciában 90 centiméter hó esett, csaknem kétszerese az 1944-ben mért 51 centiméteres rekordnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!