Drogteszttel ellenőriznék a brit tanulókat

Vágólapra másolva!
A brit iskolákban a kormányfő tervei szerint bármikor, bármelyik diákot ellenőrizhetnék, hogy kiderüljön: nem kábítószerezett-e. A javaslattal előálló Tony Blair brit miniszterelnök ötletét a szülők többsége támogatja, a Liberális Demokrata Párt viszont elveti.
Vágólapra másolva!

Tony Blair brit miniszterelnök egy interjúban azt mondta, fel kellene hatalmazni az iskolaigazgatókat arra, hogy szúrópróbaszerűen, bármikor, bármelyik diákot drogtesztnek vessék alá az iskolában - jelentette a BBC.

Blair hozzátette: a tanárokat nem köteleznék arra, hogy alkalmazzák is a drogteszteket, ez csak egy eszköz lenne a kezükben, ha gyanakodnak valamelyik diákra.

A tervek szerint ha egy diákot kábítószerezésen kapnak, az iskola vezetőinek három lehetőségük lenne: kezelésre küldeni a tanulót, kicsapni az iskolából, vagy jelenteni az esetet a hatóságoknak.

Egyelőre azonban kérdéses, hogy a brit miniszterelnök tervei megvalósulnak-e, mert a Liberális Demokrata Párt és emberi jogi szervezetek máris tiltakoztak a javaslat ellen.

Egy közvélemény-kutatás szerint ugyanakkor a szülők 82, a tanulók 66 százaléka támogatná a szúrópróbaszerű ellenőrzéseket. Emellett ezer megkérdezett szülő 96 százaléka vélekedett úgy, hogy tudni szeretné, ha gyereke kábítószerezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről