Robbanások Damaszkuszban

Vágólapra másolva!
Egyes jelentések szerint három, más hírek szerint öt robbanás rázta meg Damaszkuszt kedd este. Londonban megerősítették, hogy a szíriai főváros diplomáciai kerületében robbanás, majd fegyverropogás hangja hallatszott, de a brit külképviseletet nem érte támadás.
Vágólapra másolva!

Robbanások és fegyverropogások hangja hallatszott a szíriai fővárosban, Damaszkuszban kedd este. Egyes fültanúk három, mások öt robbanást hallottak, melyeket fegyverropogás követett. A hangok az iráni és a kanadai nagykövetségek felől érkeztek. A biztonsági szolgálat jelentése szerint a robbanást autóba rejtett pokolgép okozta, de az információt nem erősítették meg. A BBC bejrúti tudósítója szerint nem tudni mi okozta a detonációkat. Jelentése szerint a fegyverropogás hamar abbamaradt és a rendőrség kordont vont az érintett terület köré.

A szíriai biztonsági erők három támadót öltek meg tűzpárbajban Damaszkuszban. A támadók a kanadai nagykövetség előtt nyitottak tüzet az ott tartózkodó civilekre és biztonságiakra, akik hármukat megölték.

Londonban a külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy a szíriai főváros diplomáciai negyedében valóban robbanások hangja hallatszott. Azt is kijelentette, hogy a brit nagykövetséget nem érte kár, s a robbanások közelebb történtek az iráni, mint a brit diplomáciai képviseletekhez.

Tavaly évvégén a helyi hatóságok állandó készenlétben voltak, mert arról értesültek, hogy autóba rejtett pokolgépekkel merényleteket fognak elkövetni az országban. A hónap elején pedig Jordániában egy tervezett al-kaidás terrorcselekményt sikerült meghiúsítani, de a terv kiagyalóit nem sikerült elfogni, állítólag a terroristák átszöktek Szíriába, ahol a közelmúltban a kurd kisebbség körében nyugtalanságot észleltek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről