Irakban elraboltak két lengyel állampolgárt

Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettesek kedden egy Bagdad környéki lakásból elraboltak két lengyel állampolgárt, egy lengyel építési vállalat munkatársait - jelentette be a lengyel parancsnokság alatt álló többnemzetiségű hadosztály szóvivője.
Vágólapra másolva!

Az egyik elhurcolt lengyelnek sikerült kiugrania a robogó autóból, és eljutnia a koalíciós erők legközelebbi ellenőrző pontjáig, ahol beszámolt az emberrablásról. A lengyel férfi egészségi állapota jó, nem sérült meg, és már kapcsolatba lépett Lengyelországban maradt családjával - jelentette a PAP lengyel hírügynökség.

A varsói külügyminisztérium kedden késő este megerősítette az információkat, és bejelentette, hogy mindent megtesznek a még fogságban lévő 50 éves mérnök kiszabadítására, ennek érdekében nem csak diplomáciai csatornákat használnak fel.

A két férfi az Opto nevű lengyel távközlési társaság irodájában tartózkodott, amikor a hat emberrabló berontott a helyiségbe - közölte Jerzy Gllas, a cég tulajdonosa. Váltságdíjat nem kértek, megütötték áldozataikat, majd két terepjárón elhurcolták őket - fűzte hozzá. Az építési vállalat szóvivője, Andrzej Palaczkiewicz elmondta, hogy két iraki alkalmazottat és három kurd testőrt is magukkal hurcoltak az ismeretlenek.

Egyelőre egyetlen csoport vállalta magára az emberrablást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről