A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elítélték a jobboldali támadást kitaláló francia nőt

Vágólapra másolva!
Négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték hétfőn a Párizs melletti Pontoise bíróságán azt a fiatal francia nőt, aki brutális antiszemita támadás áldozatának mondta magát, amivel felzaklatta az egész francia közvéleményt és elsietett állásfoglalásra késztette a legmagasabb közjogi méltóságokat, ám amiről később kiderült, hogy egy szó sem igaz belőle.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Marie-Leonie Leblanc-t kitalált bűncselekmény bejelentésével vádolták és ezért akár fél év szabadságvesztésre, valamint 7500 euró pénzbíróságra is ítélhették volna. Az ügyészség hat hónap felfüggesztett szabadságvesztés és 2000 euró pénzbírság kiszabását kérte, ám a bíróság "vajszívűbb" volt és "figyelmeztetésképpen" ennél enyhébb büntetést szabott ki.

Az ügyvédei és családja által is labilis idegzetűnek mondott nő börtönbüntetését két év próbaidőre felfüggesztették, ugyanakkor kötelezték arra, hogy orvosi kezelést vegyen igénybe. A koránál fiatalabbnál látszó nő július 9-án állt elő azzal a képzeletbeli történettel, hogy késsel hadonászó hat színes bőrű afrikai fiatal a többi utas teljes közönye mellett megtámadta őt egy vonaton, mert zsidónak nézték, belenyírtak a hajába, horogkeresztet festettek a hasára és felborították a babakocsit, amelyben 13-hónapos csecsemőjét vitte.

Miután a rendőrség semmiféle bizonyítékot nem talált a bűncselekményre, a nő bevallotta, hogy az egészet csak kitalálta, saját szavai szerint azért, hogy kedvese, Christophe vele töltse az egész napot. A rendőrség kiderítette, hogy Leblanc korábban már többször mondta magát olyan támadások áldozatának, amelyek meg sem történtek, egy pszichiáter szerint pedig a nőben rendkívül erős a feltűnési vágy.

A hazugság lelepleződése után Marie-Leonie a televízió nyilvánossága előtt kért bocsánatot az államfőtől és mindazoktól akik szolidaritásukról biztosították őt a kitalált támadásban. A hétfői bírósági tárgyaláson azt mondta, nem számított rá, hogy a sajtó is megtudja az általa kitalált történetet és annak ilyen óriási visszhangja lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!