Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nincs vége a Kreml korrupciós ügyeinek <br/>

Vágólapra másolva!
Bernard Bertossa genfi főügyész állítása szerint újabb bizonyítékok kerültek napvilágra arról, hogy a Kreml magas rangú tisztségviselői több tízmillió dollárnyi megvesztegetési pénzeket utaltak át svájci bankszámlákra.
Vágólapra másolva!

Bernard Bertossa főügyész közölte a Pavel Borogyin Kreml-tisztségviselő elleni korrupciós vizsgálat kapcsán: a vizsgálatokat kiterjesztették a Merkata Trading nevű svájci cégre is. Borisz Jelcin elnöksége idején Borogyin a Kreml gazdasági hivatalát vezette. Azzal vádolják, hogy a Kreml felújításával és egyéb megrendelésekkel kapcsolatban kenőpénzeket fogadott el.

Eredetileg csak az szerepelt a vádban, hogy a luganói Mabetex cég fizetett csúszópénzeket Borogyinnak és más hivatalnokoknak. Most azonban a genfi főügyész közölte a Reutersnek adott nyilatkozatában, hogy kiterjesztették a vizsgálatot a szintén luganói Merkata építővállalatra is, és megállapították, hogy ez a cég 60 millió dollárral kente meg a Kreml vezető tisztségviselőit, amiért cserébe épületfelújítási megrendelésekhez jutott.

A Merkata cég képviselői egyelőre nem válaszoltak a vádakra. Borogyin ellen - aki Jelcin közeli tanácsadója volt, jelenleg pedig az orosz-fehérosz államszövetségért felelős államtitkár - tavaly decemberben adtak ki letartóztatási parancsot Svájcban.

Borogyin politikai provokációnak nevezte az egész megvesztegetési ügyet.

(MTI)

Korábban:

(2000. január 27.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről