Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az államügyészség fenntartja a hűtlen kezelés vádját a Kohl-ügyben<br/>

Vágólapra másolva!
A bonni államügyészség indokoltnak tartja a Helmut Kohl exkancellár, a CDU volt elnöke ellen folyó vizsgálat során a hűtlen kezelés vádját.
Vágólapra másolva!

Mint a Süddeutsche Zeitung szombati számában olvasható, a bonni ügyészek szerint "a tett elkövetésének elegendő gyanúja" merült fel ahhoz, hogy eljárást indítsanak Kohl ellen, akinek az ügyvédei hamarosan megkapják az erről szóló értesítést az államügyészi hivataltól.

A lapjelentés Rudolf Wangen nyomozásban illetékes államügyész egy feljegyzésére hivatkozik. A nyomozók a hűtlen kezelésre vonatkozó gyanújukat az újság szerint a feketepénzek forgalmára és a pénzek önkényes elosztására alapozzák. A bonni államügyészség a hírügynökség megkeresésére nem volt hajlandó felvilágosítással szolgálni az ügyben. A hatóságok részéről a lapjelentést megerősítő bejelentés mindenesetre nem hangzott el. Hivatalosan nem közöltek olyan hírt, hogy megerősítést nyert a "bűnelkövetés elegendő gyanúja".

Az ARD televízió péntek esti híradása szerint egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy bírósági tárgyalást rendeznek a Kohl elleni vizsgálat eredményeképpen. Az államügyészség állítólag visszautasította az eljárás megszüntetésére vonatkozó követelést, és pénzbírságot akar kiróni az exkancellárra.

(MTI)

Ajánló:

angolul

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről