Szabadon engedhetik Irakban Dr. Baktériumot

Vágólapra másolva!
Az amerikai külügyminisztériumnak ugyan nincs róla tudomása, de egy iraki minisztériumi tisztségviselő szerint szerdán várhatóan szabadon engedhetik a Szaddám-rezsim idején csak Dr. Baktériumként emlegetett tudóst. Az illetékes szerint a nő elengedése nincs kapcsolatban a szélsőséges túszejtők követeléseivel, akik az amerikai fogságban lévő iraki nők elengedését követelik.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg szabadon engedik szerdán annak a két iraki tudósnőnek az egyikét, akik amerikai őrizetben vannak - közölte a bagdadi igazságügy-minisztérium egyik vezető tisztviselője. A névtelenségbe burkolózó illetékes szerint ügye felülvizsgálata után Rihab Rasid Taha - a Szaddám-érában csak Dr. Baktériumnak nevezett - biológiai fegyvereket kutató szakértő visszanyerheti szabadságát. Az amerikai külügyminisztérium ugyanakkor nem tud a szabadon engedési tervről.

A két tudóst azzal gyanúsítják, hogy részt vettek azokban a kutatásokban, amelyek célja biológiai fegyverek kifejlesztése volt - még a Szaddám-rezsim idején. Az amerikai hatóságok szerint Irakban ezen a két nőn kívül más asszonyokat nem tartanak fogságban, illetve nincsenek nők az irányításuk alatt álló börtönökben.

Az elmúlt napokban iraki terroristák két amerikai állampolgárt fejeztek le, azt követelve, hogy az iraki börtönökben fogva tartott nőket engedjék szabadon. A szélsőséges fegyveresek azzal fenyegettek, hogy utolsó túszukat, -egy brit férfit - is megölik. A túszokat még a múlt hét végén hurcolták el bagdadi otthonukból ismeretlenek. A minisztérium szerint azonban a tudós elengedése nincs kapcsolatban az emberrablók követeléseivel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről