Felmentettek egy 17 éve halálra ítélt férfit

Vágólapra másolva!
Felmentették azt az amerikai férfit, akit 17 évvel ezelőtt gyilkosságért ítéltek halálra. Az ügyészség újra megvizsgálta az 59 éves férfi ügyét, és arra a következtetésre jutott, hogy az ítélet hiányos bizonyítékok alapján született. Az ártatlanul elítélt férfit a héten kiengedhetik a börtönből.
Vágólapra másolva!

Ártatlannak nyilvánították azt a férfit, akit 17 évvel ezelőtt gyilkosságért ítéltek halálra Texasban, az Egyesült Államokban - írta szerdai számában a Houston Chronicle című amerikai napilap.

A most 59 éves Ernest Willist egy 1986-os tűzeset miatt ítélték halálra, amelyben két nő meghalt. Willis mindvégig ártatlanságát hangoztatta, és küzdött szabadulásáért. Miután ügyét újra megvizsgálták, az ügyészség úgy találta, hogy a perben hiányos és helytelenül értelmezett bizonyítékok alapján született ítélet. Willist akár már a héten kiengedhetik a börtönből - írta a Houston Chronicle. A halálbüntetés visszaállítása óta Texasban Willis a nyolcadik halálra ítélt, akit felmentettek.

Ugyanebben az államban szerdára virradóra méreginjekcióval kivégeztek egy rablógyilkost, aki 12 évvel ezelőtt egy rablásban két embert ölt meg. Az elítélt a 46. fogoly volt, akit az Egyesült Államokban idén kivégeztek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!