A börtön tetején lázadnak a bakui rabok

Vágólapra másolva!
Börtönlázadás tört ki Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Közel 100 rab mászott fel a börtön tetejére, és onnét szidják az őröket.
Vágólapra másolva!

Mintegy száz rab megszökött a cellájából, és felmászott az egyik bakui börtön tetőzetére kedd reggel. A fellázadt rabok a börtönviszonyok ellen tiltakoznak - jelentette egy újságíró a helyszínről. A rabok fehér zászlókat, valamint "A börtönőr pióca" és "S.O.S." feliratú transzparenseket lobogtatnak. Egyelőre nem tudni, a raboknak hogyan sikerült kitörniük cellájukból, sem azt, ejtettek-e túszul börtönőröket.

Ogtagy Gaszimov, a börtön igazgatója újságírók előtt kijelentette, hogy ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet, és tárgyalásokat folytatnak. Hozzátette, hogy 842 személyt tartanak fogva ebben a börtönben, és a lázadás kezdete óta senki sem sebesült meg közülük.

A helyszínen tartózkodó újságírók látták, amint az incidens kezdete után mintegy hét órával több tucat rohamrendőr érkezett a börtönhöz. Az emberi jogi szervezetek számos alkalommal kifogásolták, hogy a szovjet utódköztársaságokban túlzsúfoltak a börtönök, és rohamosan terjed a gümőkór.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!