A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Az Egyesült Államok stabilizáló szerepet vár Irántól Irakban

Vágólapra másolva!
Stabilizáló szerepet vár az Egyesült Államok Irántól az iraki helyzet alakulásában Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter kedd esti nyilatkozata szerint.
Vágólapra másolva!

A washingtoni diplomácia vezetője az al-Arabíja hírtelevíziónak adott interjújában elismerte, hogy Iránnak lesz szerepe Irakban, a kérdés szavai szerint az, vajon ez a szerep pozitív lesz-e. "Ha Irán egy stabilizáló, egy átlátható, egy valóban jószomszédi szerepvállalás mellett dönt, az előnyös lesz Irak számára" - jelentette ki Rice. A nyilatkozat nem sokkal azt követően hangzott el, hogy ismertté vált: az Egyesült Államok bagdadi nagykövetét, Zalmay Khalilzadot megbízták azzal, hogy folytasson tárgyalásokat Irán képviselőivel.

A tárgyalások időpontját egyelőre nem tűzték ki, azt azonban mind amerikai, mind iráni részről előzetesen hangoztatták, hogy a napirenden az iraki helyzettel kapcsolatos kérdések szerepelnek majd. Eszerint nem lesz szó Irán vitatott nukleáris programjáról, továbbá Teherán Izraellel szembeni ellenséges magatartásáról, amit mindenekelőtt Mahmúd Ahmadinezsád elnök képvisel.

Amennyiben a szóban forgó megbeszélésekre sor kerül, ezek lesznek az első nyilvános, magas szintű tárgyalások a két ország között az iráni iszlám forradalom 1979-es győzelme óta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!