A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Összecsapott az iraki és az iráni parti őrség

Vágólapra másolva!
Egy iraki katona meghalt, kilenc pedig iráni fogságba esett, amikor szombaton összecsapott egy iraki és egy iráni őrhajó a Satt-el-Arabon. Az irakiak egy olajcsempész hajót akartak feltartóztatni, ám annak kapitánya az iráni parti őrséget hívta segítségül.
Vágólapra másolva!

Összetűzés volt az iraki és az iráni haditengerészet őrhajói között a két ország közötti határfolyón. Erről kedden számolt be Mohammed al-Váili, a dél-iraki Bászra kormányzója. A szombaton történt az incidens a Satt-el-Arab (iráni nevén Arvand) folyón történt. A folyó a Tigris és az Eufrátesz a Perzsa-(Arab-)öbölbe vezető közös torkolati szakasza.

Előbb az iraki parti őrség figyelt fel egy hajóra, amelyen olajat próbáltak átcsempészni Irakból Iránba. A csempészhajót megpróbálta feltartóztatni egy iraki őrhajó, mire az az iráni parti őrségtől kért segítséget rádión. A helyszínre érkező iráni hajó tüzet nyitott az iraki haditengerészet járművére. Egy iraki katona meghalt, kilencet elfogtak az iráni hatóságok.

A bászrai kormányzó szerint több hasonló eset is történt a közelmúltban. Két iraki hajót most is fogva tartanak az iráni hatóságok a nyugat-iráni Ábádán folyami kikötőjében. A Satt-el-Arab (Arvand) határfolyó régóta feszültség forrása a két ország között. 1980-ban azért tört ki háború Irak és Irán között, mert Szaddám Huszein a vízi út egészét Iraknak követelte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!