Szabad a Ciszjordániában elrabolt amerikai

Vágólapra másolva!
Egy eddig ismeretlen palesztin fegyveres csoport szerdán bejelentette, hogy elrabolt egy amerikai diákot Ciszjordániában, s az izraeli börtönökben raboskodó palesztinok egy részének elengedését követeli foglya szabadságáért cserébe.
Vágólapra másolva!

A magát Anszár asz-Szunnának nevező palesztin fegyveres csoport az izraeli börtönökben raboskodó palesztin fiatalkorúak és nők elengedését követelte foglya, a 24 éves Michael Leighton Phillips szabadságáért cserébe.

A New Orleans-i illetőségű diák - úgy tűnt, sértetlenül - néhány órával később megjelent palesztin biztonságiak nábluszi főhadiszállásán. Nyugodtan ült a kamerák kereszttüzében, miközben köszönetet mondott azoknak, akik közreműködtek kiszabadulásában. A szabadulás körülményeiről mindazonáltal semmit sem lehet tudni.

A múltban több külföldi is emberrablás áldozata lett Nábluszban. A túszokat rendszerint több órán át fogva tartották, majd elengedték őket, de a hajuk szála sem görbült. Legutóbb idén februárban, egy dán újságban Mohamed prófétáról megjelent karikatúrák miatti felháborodás idején raboltak el itt egy német önkéntest, akit szintén órákon át fogva tartottak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!