Megölt egy kislányt a madárinfluenza

Vágólapra másolva!
Madárinfluenzában meghalt egy nyolcéves kislány Indonéziában. A halál okát a jakartai egészségügyi minisztérium egyik tisztségviselője közölte a délkelet-ázsiai országban végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményeire hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az Egészségügyi Világszervezet még nem erősítette meg, hogy a gyermek halálát valóban a madárinfluenza-vírus emberre is veszélyes H5N1-es altípusa okozta volna. Amennyiben ez bebizonyosodik, úgy Indonéziában 37-re emelkedik a betegség halálos áldozatainak száma.

A kislány, aki Jakarta egyik külvárosában élt családjával, csütörtök éjszaka halt bele az indonéz hatóságok által feltételezett betegségének szövődményeibe.

A délkelet-ázsiai országban a múlt hónapban átlagosan két és fél naponként követelt emberéletet a madárinfluenza. Amennyiben a halálozások gyakorisága nem csökken, hamarosan Indonézia lesz a madárinfluenzás megbetegedések által leginkább sújtott ország. A betegségben eddig Vietnamban haltak meg a legtöbben: negyvenkét ember halálát okozta a H5N1-es vírus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről