Terrorelhárítókat robbantottak fel Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Robbantásos merénylet történt csütörtökön Pakisztánban egy katonai bázison. Az áldozatok egy terrorelhárító alakulatnál szolgáltak.
Vágólapra másolva!

Legalább tizenöt halálos áldozatot követelt az a feltételezetten öngyilkos robbantásos merénylet, amely a pakisztáni fővárostól, Iszlamábádtól délre történt egy katonai bázison - számolt be róla a BBC. Az áldozatok többsége egy terrorelhárító alakulatnál szolgált.

A pakisztáni helyzet július elején mérgesedett el, amikor egy szélsőséges csoport Iszlámábádban előbb utcai összecsapásokba keveredett a katonákkal, majd bevette magát a Vörös Mecsetbe, ahonnan elkeseredett és véres harc árán tudták csak kiverni őket. A pakisztáni kormány szerint a csoportot tálibok és al-Kaida tagok vezették. A harcokban összesen több mint százan haltak meg. A BBC szerint a katonai szóvivő, Gen Waheed Arshad nem tudta megerősíteni, hogy az áldozatok bármelyike is részt vett volna júliusban a rajtaütésben a Vörös Mecsetnél.

Az áldozatok éppen vacsoráztak a kantinban, amikor a merénylet történt. A BBC iszlámábádi tudósítója, Barbara Plett szerint a robbantás annak a jele, hogy többé már nem csupán a hadsereg, hanem az elit alakulatok is célpontnak számítanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!