Élő:
Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt Lisztes Krisztiánnal a soraiban már javában készül a következő szezonra. A Ferencvárostól szerződtetett fiatal futballistát azonban a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Ross figyelmeztette, hogy ne bízza el túlságosan magát.

Tavaly ősszel vált biztossá, hogy a 49-szeres válogatott korábbi labdarúgó, Lisztes Krisztián 19 éves fia, ifjabb Lisztes Krisztián az Eintracht Frankfurthoz igazol, amely 4,5 millió eurót fizetett a magyar játékosért a Ferencvárosnak. Lisztes a mögöttünk hagyott idényt még a magyar bajnoknál töltötte, július elején viszont csatlakozott az Eintracht Frankfurt keretéhez, amely a magyar játékossal a soraiban kezdte meg a felkészülést a 2024/25-ös szezonra. Lisztes parádés góllal edzésen már bizonyította tehetségét, ám a német Sportbuzzer.de beszámolója szerint a magyar válogatott szövetségi kapitánya óva inti a 19 éves támadót, hogy elbízza magát attól, hogy egy Bundesliga-csapathoz igazolt.

Lisztes Krisztián
Lisztes Krisztiánnal a soraiban kezdte meg a felkészülést az új szezonra a Frankfurt
Fotó: Instagram/eintrachtfrankfurt

Marco Rossi nem köntörfalazott Lisztes Krisztiánnal kapcsolatban

Marco Rossi, aki az 1996/97-es szezonban maga is játszott az Eintrach Frankfurtban, ám a rövid időszak nem volt túl sikeres a számára, és szeretné, ha Lisztes Krisztiánnal nem történne hasonló.

"Krisztián hatalmas tehetség. Magyarországon úgy vélekednek róla, hogy ő a magyar válogatott feltörekvő sztárja. A mi szempontunkból jó döntést hozott, hogy Frankfurtba igazolt. Játszottam én is az Eintrachtban, ismerem a környezetet, és tudom, hogy a klub a múltban is nagyszerű lehetőség volt a fiatal tehetségek számára" - kezdte a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Euro 2024: Germany - Hungary
Marco Rossi szerint Lisztes semmit nem fog ingyen megkapni Németországban
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az olasz szakember ugyanakkor figyelmeztette a fiatal futballistát, hogy teljesítenie kell, ha szintet akar majd lépni, máskülönben könnyen alacsonyabb ligában találhatja magát.

"Ha meg akarja állni a helyét, teljesítenie kell. Mentálisan rendben kell lennie, és gyorsan rá kell jönnie, mi a fontos, különösen Németországban. Minél hamarabb teszi ezt meg, annál jobb neki és nekünk is. 

Ha Krisztián elhiszi, hogy ő máris sztár, és ingyen kap valamit, akkor a negyedosztályban fog játszani a Frankfurt tartalékcsapatánál

 – figyelmeztetett a szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!