A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:15TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Hatalmas robbanás rázta meg Bagdadot

Vágólapra másolva!
Hatalmas robbanás volt szerda reggel Bagdad központjában, nem messze az amerikai nagykövetséget és iraki kormányhivatalokat magában foglaló zöld zónától - közölték szemtanúk. Több száz méterre lévő épületek ablakai is megremegtek, az első jelentések szerint két ember meghalt, három megsebesült. Eddig ez az év hozta a legsúlyosabb veszteségeket az amerikaiak számára Irakban.
Vágólapra másolva!

Nagy erejű robbanás volt Bagdad központjában. A szemtanúk szerint szerint autóba rejtett pokolgép robbant egy rendőrőrs közelében, de egy helyszínen tartózkodó francia újságíró szerint egy járőröző amerikai egység volt a célpont. Két amerikai Stryker páncélozott harcjármű súlyosan megrongálódott.

Az első jelentések szerint két civil meghalt, három megsebesült. A zöld zónába vezető egyik bejáratnál hatalmas füstoszlop emelkedett a magasba. A robbanás ereje akkora volt, hogy még a több száz méterre lévő épületek ablakai is megremegtek. A környéket azonnal lezárták az amerikai és iraki biztonsági erők. A merénylet részleteit még vizsgálják az amerikaiak.

Az elmúlt hetekben csökkeni látszott a terrorcselekmények száma az iraki fővárosban, leginkább a fallal körül vett és őrzött negyedekben. Ugyancsak szerdán jelentette be az Irakot megszálló amerikai hadsereg, hogy három katona halt meg az ország északi részén a lázadókkal való összecsapásokban. Egyikük szerdán hajnalban Moszul mellett vesztette életét, ketten pedig egy robbanásban haltak meg kedden Diyala tartományban.

A Pentagon adatai szerint 3861 amerikai halt meg Irakban a 2003. márciusi invázió óta. Az idén eddig 856 katonát vesztett az Egyesült Államok, így már most elmondható, hogy a 2007-es év hozta a legsúlyosabb veszteségeket az amerikaiak számára Irakban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!