A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Lemészárolták egy iraki újságíró családját

Vágólapra másolva!
Lemészárolták egy külföldön dolgozó iraki újságíró családját Bagdadban. A támadók senkit sem kíméltek, a főszerkesztő testvéreit, és gyermekeiket is megölték.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen támadók megölték egy iraki újságíró családjának tizenegy tagját, köztük hét gyermeket. A családtagokat vasárnap bagdadi otthonukban ölték meg - közölte a külföldön élő újságíró, Dia al-Kavvaz. A csaknem húsz éve Németországban élő újságíró, Dia al-Kavvaz egy időszerű iraki politikai eseményekkel foglalkozó, arab nyelvű hírportál főszerkesztője. A Sabekát Ahbár al-Irak című internetes újság meglehetősen kritikusan viszonyul Núri al-Máliki miniszterelnök kormányához, és nem rejti véka alá ellenérzéseit az amerikai megszállással szemben sem.

Elmondása szerint vasárnap reggel négy fegyveres férfi lépett családjának bagdadi házába és mindenkit meggyilkoltak: két nővérét, férjeiket, valamint hét gyermeküket, akik közül a legkisebb 5, a legnagyobb 10 éves volt. A támadók elmenekültek, a közelben őrt álló rendőrök nem tartóztatták fel őket.

Az Ammánból telefonon nyilatkozó Kavvaz az egyik legnagyobb iraki síita milíciát, a Badr Brigádot, a kormánypárti Iraki Iszlám Forradalom Legfelső Tanácsának fegyveres szárnyát gyanítja a vérengzés mögött, miután a milícia egy hónapja megfenyegette. "Olyan újságírók csoportjához tartozom, akik politikai okok miatt menekültek el Irakból. A Szaddám Huszein-féle rezsimben azzal vádoltak, hogy az Egyesült Államok pártján állok, Németországba szöktem, most pedig szaddámistának tartanak" - fejtegette. "Ilyen sorsra jut, ha valaki újságíróként dolgozik Irakban és nem követi a megszállók vagy cinkosaik parancsait, meg fogják ölni" - mondta a síita Kavvaz.

A Riporterek Határok Nélkül nemzetközi szervezet adatai szerint az iraki háború kezdete, 2003 márciusa óta a sajtó 206 munkatársa vesztette életét az arab országban, 46 közülük az idén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!