A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy ember meghalt a leszakadt svájci libegőn

Vágólapra másolva!
Egy ember megghalt hárman  megsérültek, amikor leszakadtak egy libegő kosarai Svájcban. A térségben heves szél fújt a baleset idején, de nem biztos, hogy az időjárás okozta a tragédiát.
Vágólapra másolva!

Egy ember életét vesztette, három pedig megsérült csütörtökön a téli sportok központjaként ismert svájci Kleine Scheideggben egy libegőt ért balesetben - közölték rendőrségi forrásból.

Egy német turista halt meg, egy német és egy ausztrál nő, illetve egy ausztrál férfi szenvedett sérüléseket, amikor a földre zuhantak az őket szállító kétüléses függőszékek. A sérültek egyikének, egy harmincas éveiben járó német nőnek súlyos az állapota - közölte a Rega svájci mentőszolgálat szóvivője.

A baleset idején, röviddel 13 óra előtt a sípálya felett heves, óránként 90 kilométeres sebességű szelek süvítettek, a történtek azonban nem feltétlenül hozhatók összefüggésbe a rossz időjárással.

Az 1982 óta működő libegő óránként 1050 embert tud szállítani, legnagyobb sebessége pedig 2,3 méter/másodperc. Az 1493 méter hosszú kötélpálya és a föld között a legnagyobb távolság 14 méter.

A baleset pillanatában még 75 turista utazott a libegővel, az ő kimenekítésüket a földről kellett megoldani, mivel a szélrohamok miatt nem vethettek be helikoptereket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!