A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem találják a wales-i öngyilkossági hullám okát

Vágólapra másolva!
A tizenhetedik fiatal is felakasztotta magát a walesi Bridgend városában. A rendőrség - korábbi gyanújával ellentétben - nem lát összefüggést az esetek között. Az öngyilkosság-sorozat motivációja nem ismert, és az sem, hogy vajon miért csak az akasztást választják a fiatalok. A kormány közben kampányba kezdett, hogy csökkentse az öngyilkosságok számát a walesi tartományban - írja a The Independent.
Vágólapra másolva!

A walesi Bridgend városában tizenhárom hónap leforgása alatt 17 fiatal hasonlóképp vetett véget saját kezével életének. Az öngyilkosok egytől egyik felakasztották magukat. A helyi hatóságok továbbra is fenntartják, hogy az esetek között nincs összefüggés - írja a The Independent.

Szerdán egy kutyát sétáltató férfi a város egyik erdős részén fára akasztva találta a 16 éves Jenna Parryt. A lány unokatestvérei ugyancsak öngyilkosságot követtek el. Csak februárban négyen haltak meg hasonló körülmények között. A legfiatalabb 15, míg a legidősebb 27 éves volt.

A brit rendőrség munkatársai továbbra sem találják a walesi öngyilkosság-sorozat motivációit. Az angol Daily Telegraph korábban azt állította, hogy a fiatalok egy internetes közösségi portál tagjai voltak és valószínűleg egymás előtt akartak felvágni az öngyilkosságokkal. A hatóságok elismerték, hogy az áldozatok felhasználói voltak például a MySpace vagy a Bebo nevű portáloknak.

"A nyomozás során azonban semmi erre utaló nyomot nem találtunk" - közölte Dave Morris, a rendőrség szóvivője, aki szerint az öngyilkossági hullámot a fiatalok elkeseredése okozza. Hozzátette: hogy az internetes beszélgetések alkalmával a lehangolt fiatalok között, mint egy lehetséges alternatíva jött szóba az öngyilkosság gondolata. A szóvivő ugyanakkor élesen bírálta a sajtót, mert szerinte az esetek kapcsán megjelent rémhírek negatív hatással vannak a város fiataljaira.

Válaszd az életet

A szülők és a település lakói értetlenül állnak az öngyilkosságok előtt. A brit lap szerint legtöbbjük jómódú családban élt, és egyiküknek sem kellett nélkülöznie. A brit kormány szociális munkásokat küld a városba, hogy elejét vegyék az öngyilkosságok növekvő számának - írja a The Independent. A brit lap úgy tudja, hogy a "Válaszd az életet!" nevű kampány keretében elsősorban az iskolákra koncentrálnak majd.

A nagyarányú önkezűség miatt a brit kormány új öngyilkosság megelőző stratégiát dolgoztak ki, amelynek keretében 2012-ig tíz százalékkal szeretnék csökkenteni a befejezett öngyilkosságok számát, ami az Egyesült Királyságban a walesi férfiak körében a legmagasabb. A bridgendi fiatalok között ez az arány még nagyobb, 1996 és 2006 között minden harmadik 15 és 24 év közti fiatal kísérelt meg legalább egyszer saját kezével véget vetni életének.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!